Teleflorin aranžman na takmičenju u Garden centru

Garden centar je i ove godine bio domaćin takmičenja aranžera iz Beograda, Srbije i Crne Gore. Tema je bila"ekskluzivni stoni aranžman". Specijalan gost i član žirija bio je gospodin Han Merhov, gost iz Holandije, aranžer i promoter aranžiranja za evropske zemlje.

Predstavio je nove trendoveu aranžiranju rezanog cveća. Dobar buket može imati i manje cvetova a izborom raznovrsnog interesantnog zelenila, može se uticati na njegovu veličinu. Aranžman odlikuje pre svega jednostavnost, čiste linije, a važno je da svaki cvet bude lepo postavljen i istaknut. Aranžman čini interesantnijim upotreba ukrasnog šiblja, mahovne, kamenčića kao i perli, bisera.

Teleflorin aranžman je osvojio drugo mesto podelivši ga sa izvanrednom cvetnom kreacijom aranžera iz novosadskog "Zelenila".

Iako je gospodin Merhov izjavio da Srbija kasni 20, 25 godina u aranžiranju za Holandijom ipak, primetili smo pomak u stilovima, formama, izboru materijala izloženih aranžmana. Raduje nas svako pomeranje unapred kao i nedavno pismo gospodje koja predaje aranžiranje na jednom Univerzitetu u Kanadi koja nas je obavestila da će neke od naših stilova uvrstiti u Evropski stil aranžiranja.