Blog

Teleflorin cvetni horoskop 

Ukoliko ste baš danas planirali da svoju dragu osobu obradujete cvećem, pogledajte šta Vam “ Teleflorine zvezde poručuju “.

Ovan  21.03 – 20.04

Ah ta vatra koja tinja i koja poprima ogromne razmere! Osoba rođena u znaku Ovna je živa vatra!!! Strastvena, borbena, hrabra! Njenom temperamentu odgovaraju buketi ili cvetni aranžmani u jakim i vatrenim tonovima! Narandžasta boja simbolizuje odlučnost i entuzijazam i šalje pozitivne vibracije. Opčinite osobu koja Vam je srce začarala!

Bik  21.04 – 20.05

Volite jednog Bika? "Cvetno osvajanje" može da počne! Priredite mu iznenađenje za pamćenje. Osoba rođena u znaku Bika voli najkvalitetnije i najbolje. Ukoliko joj poklonite i bocu dobrog vina, napravili ste pravi pogodak ! Bik uživa u mirisu i ukusu !

Blizanci 21.05 – 21.06

Vaše srce je osvojila osoba rođena u znaku Blizanca? Ona je ta koja Vam ljubav daje široko i duboko,  koja uživa u cvetnoj igri sa Vama i voli Vas neizmerno. Buket  u staklenoj vazi sa mešanim ružičastim cvećem ulepšaće joj dan i učiniti je još vedrijom. Pošaljite joj radost koju ona obožava, pošaljite joj vedrinu i osmeh za čim ona žudi. Malo je reći da će Vas obožavati !!!

Rak 22.06 – 22.07

Vaše srce je ispunila ljubav prema osobi rođenoj u znaku Raka. Ali kako je osvojiti? Rak je romantik, za njega cveće predstavlja radost i nadahnuće. Za senzibiljnog Raka predlažemo Vam aranžman u beloj keramičkoj posudi u kombinaciji belih ruža i mešanog cveća u nijansama lila boje. Bela boja cveća čini ih raspoloženijim, dok lizijantus, alstromerija, hrizantema i zumbul u ljubičastim tonovima čine da se osećaju posebnim i prihvaćenim.

Lav 23.07 – 23.08

Kako osvojiti Lavicu?? Ah, te LAVICE ! Simboli moći, vlasti, sunca i zlata su u igri. Osoba rođena u znaku Lava voli svetlucavo, glamurozno, voli poklone. Poklonite joj najlepši cvetni buket i oborićete je sa nogu. Crvene ruže, crveni amarilis, crvena alstromerija i hiperikum razbuktaće Lavovsku strast koja tinja ispod kože. Uspeh je zagarantovan !

Devica 24.07 – 23.09

Devica voli prefinjeno, elegantno, svedeno i odmereno. Njen perfektni um podrazumeva da buket mora biti skladno aranžiran i bez velikih kontrasta boja. Naš predlog za romantičnu i lojalnu devicu koja uživa u cveću i uzbudljivim mirisima istog je buket u belim i šampanj tonovima. Perfektno, zar ne?

Vaga 24.09 – 23.10

Velike estete koje uživaju u cvetnom osvajanju !!! Omiljene boje su im nijanse bele, roze, zelene te je Teleflorin cvetni aranžman ‚‚ Kako osvojiti Vagu‚‚ pravi izbor za njih !!! Ukoliko želite da im probudite sva čula i interesovanje za Vas, astrolozi tvrde da je izbor ruže, orhideje, karanfila pun pogodak !!! Ukoliko do sada niste probali cvetno osvajanje, sada je pravi trenutak !!!

Škorpija 24.10 – 22.11

Ona je strastvena !!! Ona je magična !!! Ona je moćna !!! Osoba rođena u znaku Škorpije uživa u ljubavnoj igri koju vešto sprovodi do njenog izabranika ... Ukoliko želite da je cvetno obradujete pošaljite joj cveće u jačim tonovima ... Crvena boja oslikava njene snažne emocije !!! Poklonite joj cveće i probudite tu strast koja Vas je oborila s nogu !!! O njenoj reakciji nećemo pričati, znamo da će biti magična !!!

Strelac 23.11 – 21.12

Sa njim je uvek uzbudljivo! Osoba rođena u znaku Strelca je prefinjena, darežljiva, uzbudljiva i otvorenog srca. Uživa u cveću jakih boja. Buket pažljivo sačinjen od  ruža, alstromerija i karanfila u zagrljaju plišanog mede probudiće dete u njima i učiniti da za njih samo nebo postane granica.

Jarac 22.12 – 20.01

Osobe rođene u znaku Jarca su uporne, sposobne, pragmatične i emotivne. Obožavaju cveće a osvojićete ih ukoliko im poklonite cvetni aranžmani u jakim i vatrenim bojama. Ruže u crvenoj boji bude njihovu prikrivenu emociju, dok plamen sveće u zimskoj noći oslobađa strast. Idealan poklon u svakoj prilici!

Vodolija 21.01 – 18.02

Vaše srce je osvojila osoba rođena u znaku Vodolije? Ne iznenađuje nas jer je baš to osoba koja uvek ide ispred svog vremena. Originalna, borbena i prepuna pozitivnih vibracija ! To je Vodolija ! Poklonite joj neobičan i jedinstven buket od belog cveća u vrlo smelom i ekstravagantnom izdanju !!! Ona je posebna te za nju birajte takve bukete i cvetne aranžmane !!!

Ribe 19.02 – 20.03

Romantična i ranjiva ... poetična i muzikalna.  To je baš ta osoba rođena u znaku Ribe koja Vas je svojim misterioznim pogledom i prelepim osmehom opčinila! Ako želite da joj pošaljete cvetni poklon i oborite je s nogu, naš predlog je mirišljavi cvetni aranžman u pastelnim, ružičastim tonovima, sa dodatkom, čipke i perlica. Visoka vinska čaša je obavezna jer će joj kasnije dobro doći da u nju ubaci sve ono što će oplemeniti njen stambeni ili poslovni prostor i učiniti ga još lepšim !


Spatifilum – Kućni ljiljan

 

Spatifilum je izuzetno popularna sobna biljka. To je biljka koja se svojom lepotom, a naročito lakoćom održavanja izdvaja iz velike ponude sobnih biljaka. Potiče iz centralne i južne Amerike i tropskih predela jugoistočne Azije. Ukoliko ste ponosni vlasnik nekog od varijeteta spatifiluma, a ima ih oko 40 vrsta, trebalo bi da znate sledeće: potrebno mu je svetlo mesto, ali bez direktnih sunčevih zraka. Ne voli da ostane žedan, u protivnom odmah opusti listove. Ukoliko u toku letnjih meseci primetite da biljka ima opuštene listove, može se desiti da ste je preterano zalili ili da stoji na suviše jakom svetlu, što joj takođe ne odgovara. 

Kada cvet precveta, odsecite oštrim nožem ili makazama dršku kako bi biljka i dalje cvetala. U toku vegetacije potrebno je češće zalivanje, ali kad biljka uđe u period mirovanja, dovoljno je zaliti je jednom nedeljno.

Izuzetno joj prija orošavanje, a prihranjivati je možete tokom cele godine na svakih četiri-pet nedelja nekim od đubriva za cvetno-dekorativne biljke. Razmnožava se deljenjem busena, a najbolje je to učiniti posle precvetavanja kada uđe u period mirovanja. Ova biljka ne voli promaju, kao ni pomeranje.

Spatifilum spada u familiju Arace u kojoj se nalaze mnoge biljke koje, kao i on, pročišćavaju vazduh. ( To su aglaonema, anturijum, difembahija, zamiokulkas, filodendron …).

Spatifilum čisti vazuh od mnogih ekoloških zagađivača kao što je benzin. Kod spatifiluma je još interesantnije da možete da ga stavite u blizinu vašeg kompijutera i on će pokupiti sva negativna zračenja i statički elektricitet oko monitora, što i njemu prija, jer tu elektrostatičku energiju koristi, kao i onu dobijenu iz fotosinteze, za svoj rast i ostale metaboličke procese.

Ima cvet specifičnog oblika –  cvetovi su skupljeni na spatulu koju obavija bela spatica u obliku lista, koja kao da je brani.

Kada nekome poklanjate ovu biljku poručujete mu da ćete ga čuvati, brinuti o njemu, da znate koliko je nežan. Ukoliko imate ljubimce u kući poput maca i kuca, koje vole da gricnu zelenilo, držite ih podalje od spatifiluma jer su njegovi listovi blago toksični. Kada se pojedu u većoj količini, izazivaju bol u ustima i grlu.


 

Kada se ljubav i cveće udruže 

 

Bilo je to kao dodir krila leptira. Tako nežno, tako čarobno... Dovoljno da radoznalo otvori levo oko. Pa zatim desno. Da zatrepće, užurbano i uzbuđeno. Ta boja svetlosti, gotovo da je bolela. Ipak, ipak... bila je tako privlačna. Posebno za jednu Holandsku Lalu. Pogledala je pravo u svetlo i prošaputala: ,,Ah, sunce!,, I odlučila, kao bezbroj puta, vekovima unazad, da nesebično izraste, pozeleni, procveta. Pa tako doterana krene u misiju širenja cvetnih radosti i poruka dobrote i lepote, ljubavi i praštanja, na svima razumljivom jeziku cveća.

Na sasvim drugom kraju planete, jedna Jelena uzalud je spuštala neispravnu roletnu pokušavajući da od dana ukrade još malo sna. Prošaputala je: “Ah, sunce! Opet me budi pre vremena. I on opet nije popravio roletnu...“ Jelena je navukla prekrivač preko glave uspavljujući se ljutitim mislima za koje je, kako su dani njegovog odsustva bili sve brojniji, pronalazila sve manje razloga...

Da, bilo je tako jer je njena ljubav bila prava, samo što to Jelena nije još znala. Još je nije prepoznala... Znala je da je morao da ode na taj put, ali baš dan uoči njihove godišnjice... E, to joj je, prvih dana, bilo ogromno, neoprostivo.

E, da nije bilo one Lale što se budila...

Ovako, jedna Jelena i jedna holandska lala, svaka u svom svetu išle su vođene ličnim sudbinama ne sluteći da će ih one uskoro spojiti.

On je nevoljno krenuo na put. Dan uoči godišnjice. A želeo je da joj baš taj dan učini potpuno posebnim, danom za nezaborav. Nedeljama pre toga obilazio je prodavnice tražeći prsten za nju. Našao je. Imao je ideju da je povede u prodavnicu nakita i pita je koji prsten joj najviše liči na njegovu ljubav. Očekivao je da će to biti onaj koji je i on odabrao. To bi bio znak da su srodne duše. Onaj poslednji koji je tražio da bi bio siguran da je ljubav prava. Umesto toga, u stranom, ogromnom gradu, on razgovara o ozbiljnim temama sa ozbiljnim nepoznatim ljudima. U nekoj pauzi krenuo je za svojim nogama ne sluteći da je pravi vodič bilo njegovo srce ili možda neki znak s neba, nije važno. Onda je ugledao, jednu pored druge: Zvale su se „Teleflora“ i „Družina prstena“. I znao je kako će se to putovanje završiti.

Holandska Lala ljubopitljivo je zagledala svakog posetioca. Kada je On ušao, pomislila je:“Oh, kako bih se sigurno osećala u njegovoj ruci.“ On je pomislio:“Ljubičasta! Kao Jelenine oči.“ Upitao je nasmejanu aranžerku:“ Možete li nekako da prsten smestite u cvet. Da budu sigurni i prsten i Lala.

„Naravno, ogovorila je prodavačica.“Možemo i više, dodala je, da je oborimo s nogu!“

Onda su njene vešte ruke minutima tkale buket od mirisa, boja, sunca, ljubavi, neba, sećanja... A on je znao da je to kraj njegovim lutanjima i upitanosti. Bio je to isti prsten.

Još malo dana je prošlo do onog jutra u kome je Jelena otvorila oči a u prostoru između neba i prozorskog rama ugledala, umesto sunca, njegove ruke upletene s nečim za šta bi, uz pomoć bujne mašte, mogla pomisliti da je buket.

Naravno, ovo je priča koja se srećno završava. Kao i svaka čiji su junaci žena, muškarac i cveće.

I u ovom trenutku negde, neki cvet se budi, neka devojka želi da spava, neki mladić brine hoće li mu oprostiti grešku...  Neko čeka neki znak... A u stvari, ako znate da je cveće neodoljivo zavodljivo i da mu niko ne može odoleti, razloga za brigu nema. Ljutnja, briga, strah, nesigurnost, sumnja, strepnja...uzmiču pred njim, tako čistim, tako iskrenim, tako jednostavnim. Baš kao i pred pravom ljubavi. Zato ljubav i cveće udruženi mogu sve. Udruženi u „Teleflori“. Jer tu cveće govori...

Kada se radujete...

Kada ponekad tugujete...

Kada slavite...

Kada volite a ne znate kako to da pokažete...

Kada ste daleko, daleko a u mislima zagrljeni...

 

TELEFLORINE CVETNE PORUKE GOVORE UMESTO VAS

 

 

Prijavite se

i budite u toku sa najvećim popustima!

Visa Master Maestro Amex
MasterCard SecureCode Verified by Visa