Teleflora - Blog

Cveće ima duboko ukorenjeno značenje u različitim kulturama širom sveta. Tokom vekova, specifična značenja cveća i simbolika povezana sa njihovim varijacijama boja vodili su tradiciju davanja cveća u različitim prilikama. Evo nekoliko omiljenih cvetova zajedno sa njihovim značenjima:

  1. Ruže od božura: Ovi cvetovi simbolizuju osećanja ljubavi, dobre želje za sreću i prosperitet, posebno nakon braka. Božuri nude davaocu jedinstven način da suptilno ukaže na svoja osećanja ljubavi i divljenja prema primaocu. Takođe imaju značajno mesto u azijskim kulturama, gde se smatraju znakom dobrobiti i sreće.

  2. Frezije: Poreklom iz Južne Afrike, frezije se daju kao simbol prijateljstva i lojalnosti. Njihov zadivljujući i slatkasti miris dodatno pojačava senzorni utisak. Različite boje frezija imaju različita značenja: bele frezije simbolizuju čistotu i nevinost, ružičaste pokazuju naklonost prema majčinskim figurama, a žute su idealne za izražavanje prijateljstva i podrške.

  3. Cvetovi trešnje: Ovi cvetovi imaju značajno mesto u japanskoj i kineskoj kulturi. Daju se kako bi ponudili snagu i moć u trenucima potrebe, kao i da simbolizuju tranziciju života. Tradicionalne priče povezuju cvet trešnje sa hrabrim ratnicima i žrtvama koje podnose da zaštite svoje zemlje i narod.

Ovo su samo neki od mnogih cvetova sa bogatom simbolikom. Važno je da odaberete cveće koje odgovara prilici i osećanjima koje želite da izrazite. 

**Cveće** je jezik koji ne poznaje granice. Ono prenosi emocije, radost, ljubav i pažnju. **Teleflora Beograd**, naša online cvećara, donosi vam čaroliju cvetnih aranžmana direktno na vašu adresu.

**Buketi za svaku priliku**: Od **rođendana** do **posebnih trenutaka**, naši buketi su pažljivo kreirani da izraze vaša osećanja. **Ruže**, **lizijantusi**, **karanfili** i **alstromerije** se prepliću u harmonične celine.

**Dostava sa srcem**: Naša isporuka je brza i pouzdana. Bezbedno šaljemo cveće u **Beogradu**, **Srbiji**, **ex-Yu** i **185 zemalja širom sveta**. Vaš poručeni buket nekome pruža pomoć.

**Jedinstveni stil**: Naš cvetni dizajn je unikatan. Svaki buket je pažljivo osmišljen prema prilici i osobi. Jer svaki trenutak zaslužuje poseban dodir.

Učinite nekog srećnim ovim prelepim cvetnim poklonima! Za više informacija i poručivanje, posetite [Teleflora Beograd](https://teleflora.rs/).

Prijavite se

i budite u toku sa najvećim popustima!

Visa Master Maestro Amex
Paypal MasterCard SecureCode Verified by Visa