Teleflora - Blog

TELEFLORA VENČANJA

U stilu Kristininog venčanja 

Jednog hladnog i mrazovitog januarskog dana za Telefloru je počelo proleće i početak cvetne sezone. Ljubavna strela nestašnog boga Kupidona je do Teleflore dovela interesantnu ličnost. Prepoznali smo da je u pitanju zaljubljena osoba po hodu, više je lebdela a ne hodala, bliža oblacima nego zemlji. Svako ko poznaje Kristinu, uspešna mlada žena, zna da ona u sebi nosi oličenje lepote svojom krhkom figurom, gracioznim ženstvenim hodom.

Kristina je dobijala cveće preko Teleflore ali i naručivala.

Ovaj put, tema je bila venčanje, a u nekoliko susreta u razgovorima u kojima smo se dotakli i nekih dubokih životnih osećanja, upoznali smo jednu novu Kristinu, kao kad podignete veo i vidite ono što jeste, ono što je dostupno samo privilegovanima. Stoga, čujte! Razgovarali smo o venčanju, svadbi i drugim prijatnim stvarima.

Evidentna je bila Kristinina ljubav prema cveću, što je olakšalo našu komunikaciju čineći je harmoničnom. Za Kristinu cveće nije bilo samo dekoracija, ukras, već više od toga. Produženi deo njene ličnosti, njenog bića osećao se u svakom detalju, u svakoj latici ruža koje su bile u osnovi ove romantične priče.

Mudro odmerena, izbegla je grozničavost oko priprema jer kako se to u svetu rad i- pripreme su počele par meseci ranije. Sve je unapred osmišljeno.

Romantika u divlje-kultivisanoj formi je bila veoma važan motiv, skladan i harmoničan izbor boja, takođe. Ružičasta usred blagih pastelnih tonova oduševljava svojom prirodnom zavodljivošću. Harmonična kombinacija različitih nijansi, patinirano roze i bebi roze - boje nežnih iskušenja i šampanj nijanse koje unose svetlost i čistotu osećanja.

Prave vrednosti se uvek vraćaju i postaju ponovo aktuelne - retro stil – poput buketa od pre 100 godina, dopunjen detaljima iz prirode, kao i samom Kristininom osobenošću bili su izraz modernog.

Omiljeni Kristinin cvet božur, ispujavao je aranžmane beličastim, punim, otvorenim cvetovima dajući vizuelni užitak, čarobnu atmosferu domaćinskog, kućevnog.

Bogata krošnja stabla kraj mladenačkog stola, posuta krupnim cvetovima ruža, elegantno zavodljive poput ružičastih balerina, nadvijala se nad mladi par.

Specijalno dizajnirana stabla, ušušurenih kompaktno aranžiranih ruža, na gostinskim stolovima, davala su pečat otmenog, kraljevskog – drvo života, drvo radosti, drvo sreće.

Na švedskim stolovima, gusto rascvetane krošnje od ruža, u skladu sa temom venčanja. Bajkovito i detinjasto, ali promišljeno i zrelo. 

Haljina od šampanj svile povrh šampanj svilenih podsuknji sa Swarovski kristalima optočenim korsetom - prekrasna nevestinska haljina - ni bidermajer nije smeo da bude drugačiji, prefinjen, skladan, opušten.

Pravi izazov je bio osmisliti dekoraciju koja liči na Kristinu i preslikava njenu prefinjenu, raskošnu ali i pomalo divlju prirodu. Sve je to zajedno bilo bajkovito, baš kao što je i želela. Zadovoljstvo svih je bilo ogromno.

Mnogo se pričalo i spremalo za taj dan, 17. maj, a tek posle!


Koliko ruža pokloniti ?

Poklanjanje cveća je lep gest koji se često viđa i predstavlja jedan od univerzalnih poklona sa kojim nikada ne možete da pogrešite. Ruža je oduvek bila simbol posebnosti. Njena jedinstvena lepota i suptilan miris prenosi poruku koja garantuje oduševljenje one osobe koja je dobije. Poklanjanje ruža bilo da se radi o buketu ili cvetnom aranžmanu može simbolisati puno stvari! Svakako ne treba preterivati u darivanju ruža pogotovu ako ste osobu tek opoznali jer preterivanje nije odraz dobrog stila. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva prenosimo Vam poruku kako da obradujete Vašu lepšu polovinu i koju poruku ljubavi da joj pošaljete poklanjanjem određenog broja ruža.

1  -  Na prvom sastanku, jedna ruža simbolizuje ljubav na prvi pogled. Lepo aranžirana ruža se može pokloniti i nakon dugo vremena kao nosilac poruke „ I dalje te volim ”.

3  Predstavljajući par i njihovu uzajamnu ljubav, buket od tri ruže je tradicionalan poklon za obeležavanje prvog meseca zabavljanja.

7  -  Bilo da je u pitanju simpatija iz škole ili starija strast, aranžman od sedam ruža predstavlja zaljubljenost.

9  -  Da pošaljete poruku  “ Bićemo zajedno zauvek ”, obradujte voljenu osobu buketom od devet ruža.

12 Kažu da savršeno tuce ruža glasno viče „ Budi moja! ”.

13  -  Broj trinaest je rezervisan za dugogodišnje prijatelje. Ružama izmamite osmeh na njihovo lice i pokažite im koliko Vam znače.

15  -  Tražite način da se nekome izvinite? Poklonite buket od petnaest lepih ruža i sve Vam je oprošteno!

21  -  Strast, zaljubljenost, ljubav... ? Ništa ne govori „ Ne mogu da zamislim svoj život bez tebe ” bolje od dvadeset i jedne ruže.

25  -  Čestitajte nekome srećan događaj aranžmanom od dvadeset i pet ruža.

51  -  „ Zaljubljen sam !!! ”

101  -  Da izrazite ljubav koja ne zna za granice, poklonite aranžman koji je bezgranično lep – sto prelepih ruža.

1001  -  A kada ste potpuno sigurni da je to osoba sa kojom želite da podelite čitav život, pokažite joj to velikim gestom. 1001 ruža će je oboriti s’ nogu!

 


Cveće kao  MODNI DETALJ :  Haljine od pravog cveća

Često se ženska moda upoređuje sa cvećem, jer mnogi kreatori u svojim kolekcijama koriste cvetne dezene i aplikacije. Međutim mlada kreatorka koja radi za brendove poput Chanel, Christian Dior, Fendi, Jaeger Le-Coultre, Elie Saab, Ralph Lauren i mnoge druge Grejs Čoi u svojim kreacijama koristi cveće na jedan sasvim novi, nekonvencionalni način.

blog modni detalji

Ova mlada dvadesetdvogodišnja dizajnerka globalno priznata po svom primamljivom i sofisticiranom dizajnu, stvara haljine od cveća čiju inspiraciju crpi iz lepote koju pronađe u prirodi.

Reč je o ilustracijama haljina koje su napravljne od pravih latica čime postiže realnu slojevitost i teksturu tkanine.

Photo za blog

Modne kratke haljine, balske haljine poput Pepeljugine, elegantne venčanice, pa čak i  kombinezone od latica ruža, ljiljana, orhideja i karanfila samo su neke od kreacija koje nam je Grejs Čoi do sada predstavila.

Magija koja nas je opčinila leži u uzvišenim, složenim nijansama tako da veoma lako možemo da zamislimo graciozan hod devojke u nekoj od njenih modela.

Japanka

Grace Ciao


 BALKONI - Uredite sami svoj balkon ...

Dekoracija balkona

   Uz malo dobre volje i mašte, svaki balkon moze biti izvor zadovoljstva i ponosa porodice. Ima li sta lepše kad svojih par minuta za opuštanje i kaficu provedete na terasi okruženi lepim zelenilom i cvećem.

   Isto tako, kada pogledate sa ulice, pa se u moru sivila izdvoji vaša oaza, ne bude vam žao vremena i truda koje ste uložili.  Koliko god mali prostor da imamo, koliko god nepovoljni uslovi bili, uvek se može napraviti ugodan kutak. Mnogi odustanu odmah u početku kada vide da preko celog dana na terasi ima sunca koje prži, ili obrnuto, da je terasa tako okrenuta da nema sunca, ali i tu ima leka. Najpovoljnije uslove imaju oni balkoni koji su okrenuti ka istoku, jer biljkama vrlo prijaju ti kosi, jos uvek ne jaki sunčevi zraci.

   Ako je balkon previse osunčan treba na njemu gajiti limun ili druge agrume koji vole dosta direktne svetlosti, a tu je i oleander od visokih biljaka, a od nizih prkos i neven. Isto je i za zastakljene terase sa puno svetlosti. Ukoliko imate terasu koja je često na udaru jakih vetrova, treba napraviti zaštitu u vidu zelenog zaštitnog zida koji – npr od tuja , lovor višnje ili sl.

   Za male balkone bez mnogo prostora, predlažemo ukrasne puzavice u visećim saksijama ili puzavice za zid za koje prvo treba da postavimo zaštitnu rešetku – plastičnu ili drvenu koja ima i estetsku funkciju. Ukoliko ih sami pravite od drveta, poželjno je da budu premazane nekom zaštitom za drvo kako bi duže trajale. Na ogradu ili zid balkona okačite žardinjere za koje postoji veliki izbor sezonskog rasada – od petunija, muškatli i sl do višegodišnjih biljaka kao sto su bršljan, orlovi nokti, glicinija i sl.

 cvece za balkon

   Uz malo mašte stare merdevine mogu biti pretvorene u stalažu za cveće, šerpe i lonci uz malo boje za metal interesantne saksije za biljke. Velike i prostrane terase mogu se oplemeniti i sa fontanom koja ce osvežiti prostor i sedenje na terasi pretvoriti u pravo uživanje. Mozete takođe zasaditi začinsko bilje koje će kao npr  lavanda oterati komarce. Ukoliko cveće sadimo u žardinjere, bitno je da se opredelimo za vrste koje ne rastu mnogo u visinu i koje nemaju jako razvije korenov sistem. Za veće biljke potrebna je veća saksija ili žardinjera većih dimenzija. U toku leta, da bi se smanjilo brzo isušivanje zemlje poželjno je zemlju prekriti mahovinom, kamenčićima, malčom.

zeleni kutak

   U Teleflori volimo da koristimo Shin yong  koji se bavi biljkama i njihovim uticajem na prostor u kojem živimo i radimo.

   Prema Shin yongu dobro uređena terasa ili balkon nije sama za sebe izvor pozitivne energije već i za celu kuću i njene stanovnike. Cvetajuće biljke koje nas očaravaju ne samo bojom, mirisom i izgledom, već i posedovanjem velike količine Jang energije koja će okrepiti svakoga tokom boravka na terasi ili balkonu, bašti. One takođe mogu da sakriju neki ružan detalj na fasadi, da razvedre ćoškove i sl. Od svih boja kojima se cveće oblači, crveni cvetovi nose najsnažniju Jang energiju. Dovoljno je samo nekoliko crvenih cvetova koje ce napraviti živ i harmoničan efekt.

   Pravac Istok – Jugoistok kojim vlada element drvo poželjni su zeleni tonovi, a utiče povoljno na aspekt porodice, tradicije i prosperiteta. Preporučuju se posude od drveta, pletene korpe od pruća i prirodnih vlakana.

   Jug kojim vlada element vatre, naravno upućuje na crvenu boju i cveće poput geranijuma – muškatle, fuksije – minđušice, beogonija i abutilona, a Jugozapad i element zemlja na žute i narandžaste tonove.

cveće balkonsko

   Poželjne su glinene i kamene posude i svo letnje cvece toplih boja koje ce svoju okolinu okupati robusnom energijom zemlje. Ako se ovi tonovi pomešaju sa crvenim i to jos uz uglaste oblike posuda, razviće se snažna vitalnost koja pogoduje veseloj konverzaciji i ćaskanju sa bliskim prijateljima. Ukoliko se ovi veseli tonovi pomešaju sa belim  ili krem cvećem i okruglim oblicima posuda, raspoloženje će se ublažiti i omekšati što vodi ka povećanju kreativnosti.

   Za Zapad – Severozapad kojim vlada element metal preporučuje se bela i srebrna boja, a za Zapad i element vodu, plava boja.


 

Teleflorin cvetni horoskop 

Ukoliko ste baš danas planirali da svoju dragu osobu obradujete cvećem, pogledajte šta Vam “ Teleflorine zvezde poručuju “.

Ovan  21.03 – 20.04

Ah ta vatra koja tinja i koja poprima ogromne razmere! Osoba rođena u znaku Ovna je živa vatra!!! Strastvena, borbena, hrabra! Njenom temperamentu odgovaraju buketi ili cvetni aranžmani u jakim i vatrenim tonovima! Narandžasta boja simbolizuje odlučnost i entuzijazam i šalje pozitivne vibracije. Opčinite osobu koja Vam je srce začarala!

Bik  21.04 – 20.05

Volite jednog Bika? "Cvetno osvajanje" može da počne! Priredite mu iznenađenje za pamćenje. Osoba rođena u znaku Bika voli najkvalitetnije i najbolje. Ukoliko joj poklonite i bocu dobrog vina, napravili ste pravi pogodak ! Bik uživa u mirisu i ukusu !

Blizanci 21.05 – 21.06

Vaše srce je osvojila osoba rođena u znaku Blizanca? Ona je ta koja Vam ljubav daje široko i duboko,  koja uživa u cvetnoj igri sa Vama i voli Vas neizmerno. Buket  u staklenoj vazi sa mešanim ružičastim cvećem ulepšaće joj dan i učiniti je još vedrijom. Pošaljite joj radost koju ona obožava, pošaljite joj vedrinu i osmeh za čim ona žudi. Malo je reći da će Vas obožavati !!!

Rak 22.06 – 22.07

Vaše srce je ispunila ljubav prema osobi rođenoj u znaku Raka. Ali kako je osvojiti? Rak je romantik, za njega cveće predstavlja radost i nadahnuće. Za senzibiljnog Raka predlažemo Vam aranžman u beloj keramičkoj posudi u kombinaciji belih ruža i mešanog cveća u nijansama lila boje. Bela boja cveća čini ih raspoloženijim, dok lizijantus, alstromerija, hrizantema i zumbul u ljubičastim tonovima čine da se osećaju posebnim i prihvaćenim.

Lav 23.07 – 23.08

Kako osvojiti Lavicu?? Ah, te LAVICE ! Simboli moći, vlasti, sunca i zlata su u igri. Osoba rođena u znaku Lava voli svetlucavo, glamurozno, voli poklone. Poklonite joj najlepši cvetni buket i oborićete je sa nogu. Crvene ruže, crveni amarilis, crvena alstromerija i hiperikum razbuktaće Lavovsku strast koja tinja ispod kože. Uspeh je zagarantovan !

Devica 24.07 – 23.09

Devica voli prefinjeno, elegantno, svedeno i odmereno. Njen perfektni um podrazumeva da buket mora biti skladno aranžiran i bez velikih kontrasta boja. Naš predlog za romantičnu i lojalnu devicu koja uživa u cveću i uzbudljivim mirisima istog je buket u belim i šampanj tonovima. Perfektno, zar ne?

Vaga 24.09 – 23.10

Velike estete koje uživaju u cvetnom osvajanju !!! Omiljene boje su im nijanse bele, roze, zelene te je Teleflorin cvetni aranžman ‚‚ Kako osvojiti Vagu‚‚ pravi izbor za njih !!! Ukoliko želite da im probudite sva čula i interesovanje za Vas, astrolozi tvrde da je izbor ruže, orhideje, karanfila pun pogodak !!! Ukoliko do sada niste probali cvetno osvajanje, sada je pravi trenutak !!!

Škorpija 24.10 – 22.11

Ona je strastvena !!! Ona je magična !!! Ona je moćna !!! Osoba rođena u znaku Škorpije uživa u ljubavnoj igri koju vešto sprovodi do njenog izabranika ... Ukoliko želite da je cvetno obradujete pošaljite joj cveće u jačim tonovima ... Crvena boja oslikava njene snažne emocije !!! Poklonite joj cveće i probudite tu strast koja Vas je oborila s nogu !!! O njenoj reakciji nećemo pričati, znamo da će biti magična !!!

Strelac 23.11 – 21.12

Sa njim je uvek uzbudljivo! Osoba rođena u znaku Strelca je prefinjena, darežljiva, uzbudljiva i otvorenog srca. Uživa u cveću jakih boja. Buket pažljivo sačinjen od  ruža, alstromerija i karanfila u zagrljaju plišanog mede probudiće dete u njima i učiniti da za njih samo nebo postane granica.

Jarac 22.12 – 20.01

Osobe rođene u znaku Jarca su uporne, sposobne, pragmatične i emotivne. Obožavaju cveće a osvojićete ih ukoliko im poklonite cvetni aranžmani u jakim i vatrenim bojama. Ruže u crvenoj boji bude njihovu prikrivenu emociju, dok plamen sveće u zimskoj noći oslobađa strast. Idealan poklon u svakoj prilici!

Vodolija 21.01 – 18.02

Vaše srce je osvojila osoba rođena u znaku Vodolije? Ne iznenađuje nas jer je baš to osoba koja uvek ide ispred svog vremena. Originalna, borbena i prepuna pozitivnih vibracija ! To je Vodolija ! Poklonite joj neobičan i jedinstven buket od belog cveća u vrlo smelom i ekstravagantnom izdanju !!! Ona je posebna te za nju birajte takve bukete i cvetne aranžmane !!!

Ribe 19.02 – 20.03

Romantična i ranjiva ... poetična i muzikalna.  To je baš ta osoba rođena u znaku Ribe koja Vas je svojim misterioznim pogledom i prelepim osmehom opčinila! Ako želite da joj pošaljete cvetni poklon i oborite je s nogu, naš predlog je mirišljavi cvetni aranžman u pastelnim, ružičastim tonovima, sa dodatkom, čipke i perlica. Visoka vinska čaša je obavezna jer će joj kasnije dobro doći da u nju ubaci sve ono što će oplemeniti njen stambeni ili poslovni prostor i učiniti ga još lepšim !


Spatifilum  –  Kućni ljiljan

 

Spatifilum je izuzetno popularna sobna biljka. To je biljka koja se svojom lepotom, a naročito lakoćom održavanja izdvaja iz velike ponude sobnih biljaka. Potiče iz centralne i južne Amerike i tropskih predela jugoistočne Azije. Ukoliko ste ponosni vlasnik nekog od varijeteta spatifiluma, a ima ih oko 40 vrsta, trebalo bi da znate sledeće: potrebno mu je svetlo mesto, ali bez direktnih sunčevih zraka. Ne voli da ostane žedan, u protivnom odmah opusti listove. Ukoliko u toku letnjih meseci primetite da biljka ima opuštene listove, može se desiti da ste je preterano zalili ili da stoji na suviše jakom svetlu, što joj takođe ne odgovara. 

Kada cvet precveta, odsecite oštrim nožem ili makazama dršku kako bi biljka i dalje cvetala. U toku vegetacije potrebno je češće zalivanje, ali kad biljka uđe u period mirovanja, dovoljno je zaliti je jednom nedeljno.

Izuzetno joj prija orošavanje, a prihranjivati je možete tokom cele godine na svakih četiri-pet nedelja nekim od đubriva za cvetno-dekorativne biljke. Razmnožava se deljenjem busena, a najbolje je to učiniti posle precvetavanja kada uđe u period mirovanja. Ova biljka ne voli promaju, kao ni pomeranje.

Spatifilum spada u familiju Arace u kojoj se nalaze mnoge biljke koje, kao i on, pročišćavaju vazduh. ( To su aglaonema, anturijum, difembahija, zamiokulkas, filodendron …).

Spatifilum čisti vazuh od mnogih ekoloških zagađivača kao što je benzin. Kod spatifiluma je još interesantnije da možete da ga stavite u blizinu vašeg kompijutera i on će pokupiti sva negativna zračenja i statički elektricitet oko monitora, što i njemu prija, jer tu elektrostatičku energiju koristi, kao i onu dobijenu iz fotosinteze, za svoj rast i ostale metaboličke procese.

Ima cvet specifičnog oblika –  cvetovi su skupljeni na spatulu koju obavija bela spatica u obliku lista, koja kao da je brani.

Kada nekome poklanjate ovu biljku poručujete mu da ćete ga čuvati, brinuti o njemu, da znate koliko je nežan. Ukoliko imate ljubimce u kući poput maca i kuca, koje vole da gricnu zelenilo, držite ih podalje od spatifiluma jer su njegovi listovi blago toksični. Kada se pojedu u većoj količini, izazivaju bol u ustima i grlu.


 

Kada se ljubav i cveće udruže 

 

   Bilo je to kao dodir krila leptira. Tako nežno, tako čarobno... Dovoljno da radoznalo otvori levo oko. Pa zatim desno. Da zatrepće, užurbano i uzbuđeno. Ta boja svetlosti, gotovo da je bolela. Ipak, ipak... bila je tako privlačna. Posebno za jednu Holandsku Lalu. Pogledala je pravo u svetlo i prošaputala: ,,Ah, sunce!,, I odlučila, kao bezbroj puta, vekovima unazad, da nesebično izraste, pozeleni, procveta. Pa tako doterana krene u misiju širenja cvetnih radosti i poruka dobrote i lepote, ljubavi i praštanja, na svima razumljivom jeziku cveća.

   Na sasvim drugom kraju planete, jedna Jelena uzalud je spuštala neispravnu roletnu pokušavajući da od dana ukrade još malo sna. Prošaputala je: “Ah, sunce! Opet me budi pre vremena. I on opet nije popravio roletnu...“ Jelena je navukla prekrivač preko glave uspavljujući se ljutitim mislima za koje je, kako su dani njegovog odsustva bili sve brojniji, pronalazila sve manje razloga...

   Da, bilo je tako jer je njena ljubav bila prava, samo što to Jelena nije još znala. Još je nije prepoznala... Znala je da je morao da ode na taj put, ali baš dan uoči njihove godišnjice... E, to joj je, prvih dana, bilo ogromno, neoprostivo.

   E, da nije bilo one Lale što se budila...

   Ovako, jedna Jelena i jedna holandska lala, svaka u svom svetu išle su vođene ličnim sudbinama ne sluteći da će ih one uskoro spojiti.

   On je nevoljno krenuo na put. Dan uoči godišnjice. A želeo je da joj baš taj dan učini potpuno posebnim, danom za nezaborav. Nedeljama pre toga obilazio je prodavnice tražeći prsten za nju. Našao je. Imao je ideju da je povede u prodavnicu nakita i pita je koji prsten joj najviše liči na njegovu ljubav. Očekivao je da će to biti onaj koji je i on odabrao. To bi bio znak da su srodne duše. Onaj poslednji koji je tražio da bi bio siguran da je ljubav prava. Umesto toga, u stranom, ogromnom gradu, on razgovara o ozbiljnim temama sa ozbiljnim nepoznatim ljudima. U nekoj pauzi krenuo je za svojim nogama ne sluteći da je pravi vodič bilo njegovo srce ili možda neki znak s neba, nije važno. Onda je ugledao, jednu pored druge: Zvale su se „Teleflora“ i „Družina prstena“. I znao je kako će se to putovanje završiti.

   Holandska Lala ljubopitljivo je zagledala svakog posetioca. Kada je On ušao, pomislila je:“Oh, kako bih se sigurno osećala u njegovoj ruci.“ On je pomislio:“Ljubičasta! Kao Jelenine oči.“ Upitao je nasmejanu aranžerku:“ Možete li nekako da prsten smestite u cvet. Da budu sigurni i prsten i Lala.

   „Naravno, ogovorila je prodavačica.“Možemo i više, dodala je, da je oborimo s nogu!“

   Onda su njene vešte ruke minutima tkale buket od mirisa, boja, sunca, ljubavi, neba, sećanja... A on je znao da je to kraj njegovim lutanjima i upitanosti. Bio je to isti prsten.

   Još malo dana je prošlo do onog jutra u kome je Jelena otvorila oči a u prostoru između neba i prozorskog rama ugledala, umesto sunca, njegove ruke upletene s nečim za šta bi, uz pomoć bujne mašte, mogla pomisliti da je buket.

   Naravno, ovo je priča koja se srećno završava. Kao i svaka čiji su junaci žena, muškarac i cveće.

   I u ovom trenutku negde, neki cvet se budi, neka devojka želi da spava, neki mladić brine hoće li mu oprostiti grešku...  Neko čeka neki znak... A u stvari, ako znate da je cveće neodoljivo zavodljivo i da mu niko ne može odoleti, razloga za brigu nema. Ljutnja, briga, strah, nesigurnost, sumnja, strepnja...uzmiču pred njim, tako čistim, tako iskrenim, tako jednostavnim. Baš kao i pred pravom ljubavi. Zato ljubav i cveće udruženi mogu sve. Udruženi u „Teleflori“. Jer tu cveće govori...

Kada se radujete...

Kada ponekad tugujete...

Kada slavite...

Kada volite a ne znate kako to da pokažete...

Kada ste daleko, daleko a u mislima zagrljeni...

TELEFLORINE CVETNE PORUKE GOVORE UMESTO VAS

 

 

 

Prijavite se

i budite u toku sa najvećim popustima!

Visa Master Maestro Amex
Paypal MasterCard SecureCode Verified by Visa